Home Omgeving Aktiviteiten Uw huis verhuren
Bergen aan Zee en omgeving, onze tips
Bergen aan Zee is een heerlijk dorp. Ook het achterland van Noord-Holland is zeer de moeite waard. Leest u op deze pagina onze persoonlijke tips over Bergen aan Zee, over lekkere restaurants en strandpaviljoens, over gezellig winkelen in Bergen, Alkmaar of Amsterdam, over kunst, musea en evenementen en over leuke uitstapjes. We hopen dat onze tips u enthousiast zullen maken!
Restaurants & strandpaviljoens
Verrassend lekker eten op het strand, heerlijk chillen met een biertje in het zand, luxe dineren in Bergen of Schoorl of gewoon een patatje of een pannenkoek. Hier vindt u onze insider-tips.
Vakantie in Bergen aan Zee
Welkom in Bergen aan Zee. Een typisch Nederlands badplaatsje waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben. Laat u verrassen door de architectuur, de historie, het vele groen, het immense strand en de overweldigende natuur.
Winkelen in Bergen en Alkmaar
Leuke boutiques in Bergen, tips voor uw dagelijkse boodschappen, groot shoppen in Alkmaar, Haarlem of Amsterdam.
Evenementen
U hoeft zich in Bergen en omgeving niet te vervelen. Er worden verschillende originele evenementen georganiseerd zoals de Holland Music Sessions, Jazz & Sail, Lichtjesavond en de Kunsttiendaagse.
Bergen & Schoorl
Bergen, Niet voor niets wordt er van oudsher gesproken over de 'Heerlyckheid Bergen', want het is met recht een heerlijk dorp. Wanneer u door de lommerijke straten flaneert, merkt u het direct: Bergen heeft stijl. De exclusieve winkels, de vele 'heerlijke' restaurants, de ontelbare kunstgaleriŽn, de
Alkmaar & Amsterdam
Vlakbij Bergen en Bergen aan Zee ligt de prachtige historische stad Alkmaar. Natuurlijk beroemd vanwege de kaasmarkt, maar ook heel geliefd als winkelstad. Iets verderop liggen steden als Haarlem, Hoorn en Enkhuizen. Voor een totaal contrast met het rustige Bergen aan Zee is een dagje Amsterdam een
Kunst & Musea in Bergen NH
Bergen is van oudsher een dorp waar kunstenaars zich thuisvoelen. Er zijn talloze galeriŽn en 2 interessante musea. Beroemd is de Kunsttiendaagse in oktober en leuk is de zomerse kunstmarkt in Bergen aan Zee.