Home Omgeving Aktiviteiten Uw huis verhuren Contact
bergen-schoorl
Bergen & Schoorl
het prachtige Bergen en Schoorl is een bezoek meer dan waardDe "Heerlyckheid Bergen"

Niet voor niets wordt er van oudsher gesproken over de 'Heerlyckheid Bergen', want het is met recht een heerlijk dorp. Wanneer u door de lommerijke straten flaneert, merkt u het direct: Bergen heeft stijl. De exclusieve winkels, de vele 'heerlijke' restaurants, de ontelbare kunstgaleriŽn, de karakteristieke panden van de Meerwijk gebouwd volgens de 'Amsterdamse School', de zaterdagmarkt rond de RuÔnekerk, de Bergense jetset (leest u Saskia Noort er maar eens op na), de huizenprijzen...enfin, u begrijpt het: Bergen is geen doorsnee.

Leest u op deze pagina's meer over de musea, de originele evenementen van Bergen, de lekkerste restaurants en de leukste winkels.

Schoorl, Groet en Camperduin

Schoorl, Groet en Camperduin zijn drie met elkaar vervlochten dorpen, gelegen op het grensvlak van duinen en weilanden.

Schoorl heeft het breedste duingebied van Nederland en biedt vele fiets- en wandelmogelijkheden. Fietst u bijvoorbeeld eens naar Schoorl aan Zee, of drinkt u een warme chocolademelk bij de Berenkuil, midden in het bos. De grootste attractie is ongetwijfeld het Klimduin, een gigantische zandbak uitmondend op een pleintje met gezellige terrassen. Ideaal voor spelende kinderen die zich vanaf de top naar beneden laten rollen door het duinzand. Op 2e pinksterdag is het Klimduin het toneel van de beroemde Schoorlse meidenmarkt. Als u de drie dorpen wat beter verkend, zult u nog meer, kleinere, klimduinen ontdekken en zult u door de fraaie huizen en het afwisselende landschap worden betoverd.

Het centrum van Groet wordt gevormd door een brink: een weiland omringd door huizen en een kerk. Bij Camperduin begint de stoere Hondsbossche Zeewering, een bazaltdijk die het hier ontbrekende duin vervangt.


 

bergen-schoorl - Afbeelding
bergen-schoorl - Afbeelding
bergen-schoorl - Afbeelding
bergen-schoorl - Afbeelding
bergen-schoorl - Afbeelding