Home Omgeving Aktiviteiten Uw huis verhuren Contact
alkmaar-amsterdam
Alkmaar & Amsterdam
prachtstad Alkmaar en werelddorp Amsterdam zijn vlakbijAlkmaar, Haarlem, Hoorn en Enkhuizen

Vlakbij Bergen en Bergen aan Zee ligt de prachtige historische stad Alkmaar. Natuurlijk beroemd vanwege de kaasmarkt, maar ook heel geliefd als winkelstad en vol met oude gebouwen (zoals de Waag, het Raadhuis, het Hofje van Sonoy, de Molen van Piet), romantische grachten (maakt u eens een rondvaart door het oude centrum, onder lage bruggetjes en langs molens).

Het Waagplein heeft vele terrasjes. Volop restaurantjes en kleine winkeltjes vindt u in kleine straatjes zoals de Fnidsen en de Magdalenensteeg. Alkmaar is een heerlijk momentje uit.

Een andere aanrader is Haarlem (ongeveer 35 autominuten van Bergen aan Zee), in bepaalde opzichten vergelijkbaar met Alkmaar omdat het ook een fraai historisch centrum heeft en goede winkelmogelijkheden.

Een klassieke dagtocht is de Historische Driehoek, een combinatie van een reis met een stoomtram tussen Hoorn (vertrekplaats) en Medemblik, gevolgd door een bootreis naar Enkhuizen (met het Zuiderzeemuseum) en terug via de normale treinverbinding met Hoorn. Trekt u hiervoor een hele dag uit!

Dagtocht Amsterdam

En dan natuurlijk Amsterdam! We raden u aan met de auto naar de achterkant van het station van Alkmaar te rijden, waar u goedkoop uw auto kwijt kunt. Neemt u dan een retourtje Amsterdam CS (cirka 30 treinminuten) en geniet u van een zorgloze dag in de hoofdstad. U kunt ook parkeren bij station Amsterdam Sloterdijk en dan met tram 12 de stad in gaan.

Als highlights van Amsterdam noemen we het van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Anne Frank Huis, techniekmuseum Nemo en natuurlijk dierentuin Artis. Maakt u een rondvaart door de grachten en de haven van Amsterdam, bezoekt u de Bijenkorf en de daarachter gelegen 'rosse buurt', de gezellige Jordaan, de bloemenmarkt op de Singel, Madame Tussaud op de Dam en natuurlijk de prachtige grachtengordel. Amsterdam is een cosmopolitisch dorp met een sfeer die mensen vanuit de hele wereld aanspreekt.

 

alkmaar-amsterdam - Afbeelding
alkmaar-amsterdam - Afbeelding
alkmaar-amsterdam - Afbeelding
alkmaar-amsterdam - Afbeelding
alkmaar-amsterdam - Afbeelding
alkmaar-amsterdam - Afbeelding
alkmaar-amsterdam - Afbeelding